مقالات

نکته در رابطه با نگهداری از روپوش پزشکی

روپوش‌های پزشکی که عموماً به رنگ سفید هستند به دلیل استفاده شدن در مراکز درمانی و بخش‌های مختلف، در معرض آلودگی‌ها، بیماری‌ها و ویروس‌های مختلفی قرار دارند. تمیز و پاکیزه بودن روپوش‌های پزشکی از آن جهت که در معرض دید بسیاری از افراد قرار دارند؛ بسیار حائز اهمیت است. پزشکان برای معالجه بیماران باید لباسی به تن داشته باشند که عاری از هرگونه میکروب و ویروس باشد تا سلامتی بیماران را به خطر نیندازد. از طرفی سلامت خود پزشک، در صورت استفاده از روپوش آلوده و کثیف در خطر است. علاوه بر این نکات که بیشتر مربوط به موارد بهداشتی بوده‌اند، باید توجه داشت که برای حفظ شأن و شخصیت پزشک و مراکز درمانی، باید روپوش‌های مورد استفاده توسط پزشکان و همچنین تمامی پرسنل، تمیز و پاکیزه باشند. گفتنی است که تمیز بودن روپوش پزشکی تأثیر به‌سزایی در روحیات خود پزشک و حتی مراجعین و بیماران دارد. به طور کلی رعایت حداکثری اصول بهداشتی در مراکز درمانی، بر روی ذهنیت افراد و حس و حال بیماران و مراجعین تأثیر زیادی دارد. در نتیجه تمامی این نکات، اهمیت مراقبت و نگهداری از روپوش پزشکی به‌خوبی نمایان می‌شود.

نکات مهم در شستشوی روپوش پزشکی

باید دانست که آلوده و کثیف‌شدن روپوش‌های پزشکی، اتفاقی اجتناب ناپذیر است. این امکان وجود دارد که گاهی بر اثر تعرق خود پزشک و گاهی بر اثر معالجه بیماران، آلودگی‌هایی بر سطح لباس بنشینند. در این شرایط بهتر است در اسرع وقت به لکه‌ها و آلودگی‌ها رسیدگی شود و درجهت از بین بردن آن‌ها اقداماتی انجام داد. ما در این مقاله قصد داریم با عنوان کردن برخی از موارد در رابطه با شستشوی روپوش پزشکی، به شرح 30 نکته مهم در رابطه با نحوه مراقبت از روپوش پزشکی و البسه بیمارستانی، بپردازیم.

  1. دقت کنید که یقه و آستین‌های روپوش پزشکی، دو قسمتی هستند که بیشترین میزان آلودگی در این قسمت‌ها نمایان می‌شوند.
  2. به دلیل استفاده مکرر از روپوش‌ها، بهتر است که شستشوی روپوش پزشکی، حدقل 2 یا 3 بار در هفته انجام شود.
  3. تأثیر نور خورشید در از بین‌بردن میکروب‌ها را دست کم نگیرید و ترجیحاً بعد از شستشوی روپوش پزشکی، آن‌ را دربرابر نور مستقیم خورشید و در هوای آزاد قرار دهید.
  4. توجه داشته باشید که برای از بین‌بردن بعضی از آلودگی‌ها باید از آب سرد و برای بعضی دیگر باید از آب داغ یا گرم استفاده نمایید. استفاده از دمای آب اشتباه می‌تواند باعث گسترش و یا اثبات آلودگی و لکه بر روی روپوش شود.
  5. معمولاً مراکز درمانی دارای بخش مخصوصی برای شست‌وشوی البسه هستند، ترجیحاً البسه خود را به دست آنان بسپارید.
  6. اگر روپوش پزشکی زنانه خود را به منزل می‌برید از قرار دادن آن درون کیف و برخورد آن با صندلی خودرو جلوگیری کنید تا آلودگی انتشار نیابد.
  7. درصورتی که روپوش پزشکی را برای شست‌وشو به خانه می‌برید، به این نکته توجه کنید که به هیچ‌عنوان اجازه ندهید که روپوش با لباس‌ها و وسایل دیگر درتماس باشد. بهتر است از یک نایلون جداگانه برای حمل روپوش پزشکی خود استفاده نمایید.
  8. اگر علاقه دارید که روپوش پزشکی خود را در خانه بشویید؛ در رابطه با نکات مهم در شستشوی روپوش پزشکی پرس‌وجو کرده یا مطالعاتی انجام دهید که اشتباهاً آسیبی به روپوش خود نزنید.
  9. تلاش کنید در هنگام معالجه بیماران کمترین تماس ممکنگهداری روپوش پزشکی نکته‌ای است که بسیاری از مصرف‌کنندگان این روپوش‌ها به دنبال ان هستند و تلاش می‌کنند تا بهترین نحوه شستشوی روپوش را پیاده سازی کنند.ن را داشته باشید تا انتقال آلودگی به کمترین میزان ممکن صورت بگیرد.
  10. اگر در آزمایشگاه‌ها و محیط‌های مربوط به نمونه‌برداری فعالیت می‌کنید؛ دقت عمل زیادی داشته باشید تا نمونه‌های آلوده روی لباس شما نریزند.
  11. استفاده از آستینک‌های یک‌بار مصرف، بهترین گزینه برای جلوگیری از آلوده و کثیف شدن آستین‌های روپوش پرستاری است. اگر حساسیت زیادی در این زمینه دارید، از آن‌ها در هنگام معالجه، انجام جراحی و کار با نمونه‌های آزمایشگاهی استفاده نمایید.
  12. قبل از استفاده از مواد شوینده نسبت به ویژگی‌های پارچه و روپوش خود اطلاع داشته باشید تا با استفاده از ماده‌ای اشتباه به روپوش خود آسیب نزنید.
  13. دقت کنید که روپوش‌های سفید، کوچک‌ترین لکه‌های آلودگی را نشان می‌دهند. درنتیجه در رابطه با نحوه شستن روپوش سفید تحقیق کنید و یا از افراد متخصص مشورت بگیرید.
  14. سعی کنید لباسی خریداری کنید که ضدآب ژاول باشد تا با استفاده از مواد شوینده قوی در شست‌وشوی آن، رنگ خود را از دست ندهد.
  15. اگر با بیماران دارای بیماری حاد یا در آزمایشگاه‌ها مشغول به فعالیت هستید، برای نگهداری از روپوش پزشکی و سلامتی خود، از آب داغ استفاده نمایید.
  16. صابون، یکی از بهترین مواد شوینده برای شستشوی روپوش پزشکی است، به شما پیشنهاد می‌کنیم برای شست‌وشو و مراقبت از روپوش پزشکی خود از آن استفاده نمایید.
  17. برخی از ترکیب‌ها تمیزکنندگی خوبی از خود نشان‌ داده‌اند. استفاده از این مواد یک راهکار خوب برای از بین بردن لکه‌ها به شمار می‌روند. 
  18. ترکیب جوش شیرین و آبلیمو برای از بین‌بردن لکه‌های حاصل از تعرق بسیار کاربرد دارد.
  19. سفیدکننده‌ها برای از بین‌بردن لکه‌ها و آلودگی‌ها بسیار کارآمد هستند. البته باید درنظر داشته باشید که این مواد می‌توانند به بافت لباس آسیب وارد کنند؛ پس اگر روپوش شما ضدآب ژاول نیست بهتر است از سفیدکننده‌ها استفاده نکنید.
  20. برای استفاده از سفید‌کننده‌ها درنظر داشته باشید که بهتر است از ترکیب آب و این مواد استفاده کنید تا مواد شیمیایی سفیدکننده‌ها آسیبی به لباس شما وارد نکنند. به طور کلی استفاده از یک‌دوم پیمانه ماده سفیدکننده و مقداری آب برای شست‌وشوی روپوش پزشکی مناسب است.
  21. سرکه سفید یکی از بهترین موادی است که می‌توان برای از بین‌بردن لکه‌ها و گرد و خاک از آن استفاده کرد. مزیت اصلی سرکه سفید حفظ لطافت و نرمی پارچه روپوش است.
  22. ترکیب آب اکسیژنه و لیمو می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای از بین‌بردن لکه‌ها چربی به شمار رود.
  23.  توجه داشته باشید که بهترین زمان برای پاک کردن لکه‌های روی لباس، لحظه ایجاد شدن آن‌ها است. هرچه از زمان ایجاد لکه روی لباس بگذرد، از بین بردن آن سخت‌تر می‌شود.
  24. به شما پیشنهاد می‌کنیم حداقل دو دست روپوش پزشکی داشته باشید تا هر زمان که یکی از آن‌ها کثیف شد و زمان کافی برای شست‌وشوی آن را نداشتید، از روپوش دیگر استفاده نمایید.
  25. بهتر است قبل از شست‌وشوی کامل روپوش، ابتدا قسمت‌هایی که دارای لکه هستند را مورد شست‌وشو قرار دهید.
  26. همانطور که کفتیم برای شستشوی روپوش پزشکی کثیف، باید دمای آب را به توجه به منبع آلودگی تنظیم کرد. توجه داشته باشید برای از بین‌بردن لکه خون روی روپوش، باید از آب سرد استفاده کرد؛ چراکه آب گرم موجب اثبات لکه روی لباس می‌شود.
  27. اگر روپوش شما توسط استفراغ و مدفوع دچار آلودگی شد؛ باید ابتدا ذرات جامد آلودگی را از سطح لباس بردارید و سپس اقدام به شست‌وشوی روپوش با آب سرد نمایید.
  28. بهترین نحوه شستن روپوش سفید کثیف شده به وسیله کرم یا مواد چرب، استفاده از آب گرم برای شست‌وشوی اولیه و سپس قرار دادن روپوش در مواد شوینده است. توجه داشته باشید که مدت زمان قراردادن روپوش در مواد شوینده بهتر است بین 5 تا 10 دقیقه باشد.
  29. برای نگهداری از روپوش پزشکی بهتر است آن را بعد از اتمام شست‌وشو و خشک شدن روپوش، اتو کنید.
  30. اگر روپوش شما ظریف است یا الیاف حساسی دارد برای انجام بهترین مراقبت از روپوش پزشکی خود، بهتر است آن را با دست و با استفاده از شامپو شست‌وشو دهید. اگر نمیدانید روپوش پزشکی چیست حتما مقاله روپوش پزشکی چیست؟ را مطالعه کنید.

سخن پایانی

همانطور که ذکر کردیم، روپوش‌های کادر درمان و به طور کلی پرسنل بیمارستان‌ها باید همواره شیک و آراسته باشد. بسیاری از افراد برای پاکیزه‌سازی و نگهداری از روپوش پزشکی خود، از مواد شوینده قوی استفاده کنند که این کار می‌تواند منجر به آسیب دیدن بافت روپوش‌ها شود. درنتیجه پزشکان و کادر محترم باید با توجه به نکات ذکر شده در رابطه با نحوه شستن روپوش سفید پزشکی، شست‌وشوی این البسه را انجام دهند تا از آسیب دیدن و رنگ‌رفتگی روپوش‌‌ها جلوگیری کنند.

مجموعه بصیرت، بهترین تولیدکننده روپوش پزشکی و البسه بیمارستانی

مجموعه بصیرت به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان روپوش‌های بیمارستانی، همواره محصولاتی باکیفیت را برای راحتی کادر محترم درمان طراحی و تولید کرده است. محصولات مجموعۀ بصیرت از مواد اولیه مرغوب و دست‌اول تولید شده و دوام و کیفیت بی‌نظیری دارند. شما عزیزان برای تهیه روپوش پزشکی و البسه بیمارستانی به سایت و فروشگاه تولیدی بصیرت مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *