مقالات

فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان

فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان

فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان

بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، طیف گسترده‌ای از وسایل و تجهیزات را دارا هستند. شاید به نظر نرسد اما تمامی دستگاه‌ها و تجهیزاتی که در این مقاله عنوان خواهیم نمود، برای مراقبت و درمان بیماران و مراجعین حیاتی هستند. اما این تجهیزات شامل چیست و چه کارایی‌هایی دارند؟ در این مقاله در نظر داریم تا با ارائه فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان به شما در این زمینه اطلاعات مفیدی را منتقل کنیم.

بخش‌های مختلف بیمارستان

برای اینکه بتوانیم به خوبی نقش و کارایی یک وسیله را شرح دهیم، بهتر است به این نکته که این وسیله در چه بخشی از بیمارستان مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره کنیم. به این نکته توجه داشته باشید که برخی از وسایل به دلیل اختصاص‌داشتن به دکتر معالج و یا بیمار، به بخش خاصی از بیمارستان مربوط نمی‌شوند. این دستگاه‌ها و تجهیزات را، به طور جداگانه ذکر خواهیم نمود. به طور کلی بخش‌های مختلف بیمارستان عبارت‌‌اند از:

  • اورژانس
  • اتاق معاینه
  • بخش احیا
  • اتاق عمل
  • بخش گچ‌گیری
  • بخش ایزوله
  • بخش تریاژ
  • بخش مراقبت‌های ویژه
  • بخش بستری
  • آزمایشگاه

باید به این نکته توجه داشته باشید که عدم وجود تنها یکی از تجهیزات موردنیاز در بخش‌های ذکر شده، می‌تواند به قیمت جان بیمار تمام شود. در ادامه تجهیزات هربخش را به تفکیک ذکر خواهیم نمود:

بخش اورژانس

اورژانس قسمت حیاتی یک بیمارستان است که بیماران با حال وخیم در مرحله اول به آن‌جا برده می‌شوند. تجهیزات بخش اورژانس، برای رسیدگی کوتاه‌مدت و سریع به بیمار طراحی شده‌اند. فهرست تجهیزات پرشکی در بیمارستان و بخش اورژانس به شرح زیر است:

گازهای بیهوشیساکشنالکتروکوتر
گانشانتورنیکه
کاپنو گرافمانیتورکلمپ
میز مایوصندلی تابورهرترکتور
ماسک جراحیدستکش جراحیدایسکتور
تخت معاینهاکسیمترتجهیزات پانسمان

اتاق معاینه

اتاق معاینه پزشک، یکی از بخش‌های مهم بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است که باید حریم خصوصی در آن به خوبی رعایت شود تا بیماران بتوانند به راحتی مشکلات خود را با پزشک معالج مطرح کنند. لیست تجهیزات این بخش، در کنار تجهیزات مختص به پزشک معالج در زیر آمده است:

دستگاه فشارسنجدماسنجچراغ قوه
آبسلانگافتالموسکوپاتوسکوپ
رتینوسکوپترازومیز و صندلی پزشک
مترالکل طبیپتو یا ملحفه
چکش رفلکسگاروپاراوان پزشکی
فهرست تجهیزات پزشکی

بخش احیا

بخش احیا، بخش حیاتی یک بیمارستان است. در این بخش فعالیت‌های مختلفی در جهت بازگرداندن بیمار به زندگی انجام می‌شود. به همین جهت، کیفیت و نوع دستگاه‌ها یا تجهیزات مورد استفاده در این بخش بسیار حائز اهمیت است. تجهیزات پزشکی بخش احیا شامل موارد زیر هستند:

ترالیانواع پنسانواع لوله تراشه
سرنگ‌های مختلفلارنگوسکوپانواع سوند
آنژیوکتانواع چسبانواع دستکش
تیوب NGمیکروستساکشن
ست سرمست مکندهالکتروشوک
الکتروکاردیوگرافنگاتسکوپمانیتورینگ
ونتیلاتورآمبوبگست افتالمسوکوپ
ست اتوسکوپ 

اتاق عمل

اتاق عمل، جزء بخش‌هایی است که به دلیل حساسیت بالای کار، باید تجهیزاتی که برای احیا و درمان بیمار نیاز دارد را به طور کامل داشته باشد. ما در مقاله‌ای جداگانه تحت عنوان تجهیزات لازم برای اتاق عمل، به وسایل و تجهیزات مورد استفاده در این بخش پرداخته‌ایم که می‌توانید آن را مطالعه نمایید. فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان و بخش اتاق عمل، به شرح زیر است:

دستگاه بیهوشیتختمانیتورینگ
ساکشندستگاه شوک D.Cالکتورکوتر
وارمر نوزادپیکوپمپ و سرنگ
ترالی احیاپالس اکسیمتریگان
نگاتسکوپچراغ سیالیتیکدستکش و ماسک

بخش گچ‌گیری

این بخش همانطور که از اسمش پیدا است، شامل تمامی اقلام مورد نیاز برای گچ‌گرفتن قسمت‌‌های مختلف بدن را دارند. تجهیزات موردنیاز این بخش عبارت‌اند از:

میز و صندلی گچقیچی گچ‌برست گچ‌گیری
تجهیزات پزشکی

بخش ایزوله

در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، به دلیل حضور برخی از بیماران با بیماری‌های حاد و مسری، بخشی در نظر گرفته شده است که به آن بخش یا اتاق ایزوله گفته می‌شود. طراحی این بخش به گونه‌ای است که اجازه ورود و خروج هیچ‌گونه عفونتی داده‌ نمی‌شود. تجهیزات این بخش نیز شامل موارد زیر است:

روپوش ایزولهدستکشگان
کاور ساقشیلدماسک
کاور کفشکاور سر و گردن 

بخش تریاژ

بخش تریاژ در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، مسئولیت اولویت‌بندی ارائه خدمات به بیماران را به عهده دارد. زمانی که بیماران به بیمارستان مراجعه می‌کنند، به بخش تریاژ مراجعه کرده و سپس بر اساس وخامت حال آن‌ها، پرستار بخش تریاژ، آن‌ها را به ادامه فرآیند رسیدگی انتقال می‌دهد. تجهیزات این بخش، باید امکان بررسی اولیه وخامت حال بیماران را فراهم آورد تا پرستار به خوبی بتواند بیماران را اولویت‌بندی کند. تجهیزات این بخش شامل موارد زیر می‌شوند:

تخت معاینهچراغ قوهالکتروشوک
چراغ دیواریفلومتربرانکارد یا ویلچر
اکوکاردیوگرافساکشنالکتروکاردیوگراف
رادیولوژی پرتابلفشارسنجدماسنج

بخش مراقبت‌های ویژه

بیمارانی که در حالت بسیار حساسی قرار دارند، به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منتقل می‌شوند. این بخش به دلیل حساسیت بالا، پرسنل و کارکنان مخصوص خود را دارد و تجهیزات و دستگاه‌های آن نیز، بسیار تخصصی و ویژه هستند. وضعیت بیماران بخش مراقبت‌های ویژه، به صورت 24 ساعته توسط پرسنل زحمتکش مراکز درمانی مورد بررسی و پایش قرار می‌گیرد. در این بخش کوچک‌ترین تغییری در شرایط بیمار توسط دستگاه‌ها به پرستاران و پزشکان اعلام می‌شود. فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان و بخش مراقبت‌های ویژه، در زیر آمده است:

تخت برقیدستگاه ویبراتورکنسول
پایه سرمدستگاه رادیولوژیفلومتر دیواری
ونتیلاتورپمپ انفوزیونالکتروشوک
ساکشنترالی اورژانسالکتروکاردیوگراف
مانیتورینگدفیبریلاتور 
فهرست تجهیزات پزشکی

بخش بستری

بخش بستری، میان بستری و ترخیص بیمار قرار دارد. بیماران تا زمان رسیدن به حالت پایدار و تشخیص پزشک معالج، در این بخش حضور خواهند داشت. تجهیزات این بخش عبارت‌اند از:

تختالکتروکاردیوگرافالکتروشوک
ملحفه و پتوترالی احیاپاراوان
کنسولتجهیزات هتلینگپایه سرم
فلومتر 

آزمایشگاه

آزمایشگاه‌ها جزء شلوغ‌ترین بخش‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هستند. در این بخش دستگاه‌های به‌خصوصی وجود دارند که وظیفه آن‌ها، استخراج آمار موردنیاز از نمونه‌ها است. تجهیزات بخش آزمایشگاه شامل موارد زیر می‌شوند:

هود میکروبیولوژیفلیم فتومترفوتومتر
انکوباتورالکترولیتاتوآنالایزر
بن ماریسانتریفوژمیز مخصوص
دستگاه آنالیزوردستگاه شمارنده گلبول خونکیت‌های آزمایشگاهی

جمع‌بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا با ارائه فهرست تجهیزات پزشکی در بیمارستان، در این رابطه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همانطور که گفته شد، در بخش‌های مختلف بیمارستانی اعم از بخش‌های اورژانس، اتاق معاینه، بخش احیا، اتاق عمل، بخش گچ‌گیری، بخش ایزوله و … دستگاه‌ها و تجهیزات بسیار مهمی وجود دارند که عدم وجود آن‌ها، می‌تواند به قیمت جان بیمار تمام شود. این تجهیزات، در راستای درمان بیماران، به کمک پزشکان و پرستاران می‌آیند و آن‌ها را در این امر یاری می‌کنند.

تجهیزات پزشکی

تولیدی بصیرت، تولیدکننده برتر البسه پزشکی

در کنار تمامی تجهیزاتی که در این مقاله ذکر نمودیم، باید به البسه و روپوش‌های پزشکی نیز اشاره کنیم. پزشکان و پرستاران، مجبور هستند در شیفت‌های طولانی‌مدت خود، لباس و روپوش مخصوص بر تن داشته باشند. به همین دلیل کیفیت این دسته از تجهیزات اهمیت بسیار بالایی دارد. تولیدی بصیرت، یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان البسه و روپوش‌های پزشکی در ایران است. این تولیدی، تلاش می‌کند تا با تولید محصولاتی باکیفیت و در شأن کادر پزشکی، نقش کوچکی را در فرآیند درمان کشور ایفا کند. در تولیدی بصیرت البسه با بهترین پارچه‌ها و با توجه به موارد بهداشتی و پوششی تولید می‌شوند. پزشکان، پرستاران و پرسنل محترم مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، برای مشاهده قیمت و خرید محصولات تولیدی بصیرت، می‌توانند به وب‌سایت این تولیدی مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *