مقالات

نحوه برخورد مناسب پرستار و پزشک با بیمار چگونه است؟

نحوه برخورد با بیمار

شغل و حرفه پرستاری و پزشکی و فعالیت در مراکز درمانی به عنوان پزشک یا پرستار، همواره چالش‌ها و سختی‌های بسیاری را به‌همراه داشته است. پزشکان و پرستاران با تمام توان خود تلاش می‌کنند تا اقدامات مناسبی در راستای بهبود حال بیماران و مراجعین انجام دهند. برگرداندن سلامت بیماران به آن‌ها، تنها هدف این شغل است. برای این کار، نیاز است تا رابطه‌ای پویا و خوبی میان پرستاران و پزشکان با بیماران شکل بگیرد.

اگر بیمار با پرستار و پزشک خود احساس راحتی داشته باشد و درکنار آن‌ها احساس امنیت کند، به‌خوبی به صحبت‌های آنان گوش می‌دهد؛ چرا که از تلاش پرسنل برای کمک به خود، مطمئن شده است. درنتیجه نحوه برخورد پرستار و پزشک با بیمار، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی که حال بیماران و مراجعین به مراکز درمانی از نظر جسمی و روحی مساعد نیست، کوچک‌ترین برخورد اشتباهی از جانب پرسنل، می‌تواند موجب ناراحتی در بیمار شود. حس ناراحتی شکل‌گرفته در بیمار، احتمال ایجاد تنش میان او و پرسنل بیمارستان را بالا می‌برد و بیمار در اولین مواجهه با یک مشکل، عصبانی می‌شود و از خود رفتارهای نامناسبی نشان می‌دهد.

برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی و ایجاد یک رابطه خوب میان پزشک و پرستار با بیماران، نحوه برخورد پرستار با بیمار و رفتار پزشک با بیمار باید به گونه‌ای باشد که به بیمار احساس خوبی دست دهد. ما در این مقاله قصد داریم، تا نحوه برخورد مناسب پرستار و پزشک با بیمار را شرح دهیم و در این راستا نکات پر اهمیتی را ذکر کنیم. همچنین شما می‌توانید از محصولات ما در سایت مانند کلاه جراحی دیدن نمایید.

رفتار پزشک با بیمار

همانطور که در ابتدا گفتیم، نحوه رفتار پزشک با بیمار باید به‌گونه‌ای باشد که در بیمار احساس امنیت ایجاد شود. چراکه احساس امنیت، امید و روحیه بیمار را افزایش داده و باعث همکاری بهتر او در روند درمان می‌شود. همچنین بر کسی پوشیده نیست که روحیه، تأثیر به‌سزایی در بهبود حال بیماران و افراد دارای کسالت دارد. به همین جهت، در ادامه نکات مهمی در رابطه با نحوه برخورد پزشک و پرستار با بیمار را ذکر خواهیم نمود.

کادر درمان شاغل در مراکز درمانی باید همواره با بیماران و مراجعین مهربانانه صحبت کنند

مهربان‌بودن با بیماران، بهترین راه برای جلوگیری و کاهش شدت عصبانیت و ناراحتی آن‌ها است. اگر در رفتار پزشک با بیمار، از جملات مهربانانه استفاده شود؛ بیمار ناخودآگاه نسبت به پزشک خود، احساس مثبتی پیدا می‌کند. درنتیجه اگر عصبانی باشد، تلاش می‌کند تا خود را آرام کند و با دیگران، با احترام بیشتری صحبت نماید.

خرید روپوش پزشکی

پرستاران باید مشکل بیمار را مشکل خود بدانند

اگر بیمار احساس کند که پزشک یا پرستار، نه در مقابل او، بلکه در کنار او ایستاده‌ است، به‌خوبی به حرف‌های آنان گوش می‌کند و کمال همکاری را با پرسنل مرکز درمانی خواهد داشت. برای اینکه پرستاران بتوانند این حس را به بیمار القا کنند؛ باید تلاش کنند گلایه‌های او را پراهمیت بشمارند و به او اطمینان دهند که در راستای رفع این مشکلات، اقدامات لازم را انجام خواهند داد؛ حتی اگر به بخش آن‌ها مربوط نباشد.

بحث‌کردن با بیمار و همراه ممنوع!

پرستار یا پزشک، نباید به‌هیچ‌عنوان با بیمار و یا همراه بیمار بحث کند. بیماران به علت فشارهای ناشی از بیماری و همراهان آن‌ها به دلیل ناراحتی از بیماری عزیزانشان، شرایط ذهنی مناسبی ندارند. بحث کردن با آن‌ها بر سر یک موضوع، تنها موجب شدت‌گرفتن عصبانیت آن‌ها می‌شود. از آنجایی که هدف مشترک میان تمام پرستاران و پزشکان، کمک به انسان‌ها است، باید درنظر داشته باشند که متأسفانه امکان شنیدن گلایه و صحبت‌های نامناسب از بیماران و همراهان آن‌ها وجود دارد و بهتر است در این زمان‌ها خود را کنترل نمایند.

پرسنل مراکز درمانی باید مسائل کاری و شخصی را از یکدیگر جدا نمایند

یکی از سخت‌ترین کارهایی که پرستاران و پزشکان باید نسبت به رعایت آن کوشا باشند، تفکیک مسائل کاری و شخصی از یکدیگر است. مشکلات بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی هستند. گاهاً پیش می‌آید یک پرسنل مراکز درمانی به دلیل مشکلات خانوادگی و شخصی، از حال روحی خوبی برخوردار نباشند؛ اگر این افراد این مسائل را از یکدیگر تفکیک نکنند، احتمال دارد ناخواسته با الفاظ و لحن نامناسبی با بیماران برخورد کنند.

پرستاران و پزشکان باید بخشنده باشند

گاهی بیماران به دلیل شرایط بد جسمی و روحی و از روی عصبانیت حرف‌های ناشایستی می‌زنند. اگر پرستار یا پزشک این حرف‌ها را در دل خود نگه دارد، احتمال دارد که حرف‌هایی که شنیده‌ است را ناخواسته بهانه کند و با دیگران برخورد بدی داشته باشد. برای جلوگیری از این اتفاق، پرستار یا پزشک باید هر رفتار ناشایستی از سمت بیمار یا همراه را، ببخشد و درجهت فراموش‌نمودن آن تلاش کند. این کار باعث می‌شود که پرستار یا پزشک در وهله اول برخورد نامناسبی با دیگران نداشته باشد و در وهله دوم، بیمار پس از دستیابی به آرامش بیشتر، با دقت به رفتار نامناسب خود، از او عذرخواهی کند. اگر نمی‌دانید لباس پزشکان چرا با هم تفاوت دارد، پیشنهاد می‌کنم مقاله علت رنگ‌های مختلف در لباس بیمارستانی چیست را مطالعه کنید.

در عصبانیت همیشه حق با بیماران است 

نحوه برخورد پرستار با بیمار، باید به‌صورتی باشد که انگار حق کاملاً با بیمار است؛ هرچند که گلایه‌های بیمار بی‌مورد و نادرست باشد. این کار از ادامه‌یافتن گلایه‌های بیمار و شکل‌گرفتن بحث‌وجدل جلوگیری می‌کند. استفاده از عباراتی مانند: “بله، حق کاملاً با شماست” و “متأسفم، حتماً این موضوع را پیگیری خواهم کرد” باعث فروکش‌کردن عصبایت و خشم درونی بیمار می‌شود.

اگر کلمه گان جراحی به گوشتان رسیده و نمیدانید چیست، پیشنهاد می‌کنیم مقاله گان جراحی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ را مطالعه کنید.

جمع‌بندی 

در این مقاله تلاش کردیم تا با پرداختن به نحوه برخورد پرستار با بیمار و بررسی رفتار پزشک با بیمار، روش‌های ارتباط‌گیری مناسب با بیماران را شرح دهیم. بدیهی است که تمام پرستاران و پزشکان، انسان هستند و عواطف و احساسات انسانی دارند. درنتیجه احتمال دارد که این افراد، گاهی از نظر روحی شرایط مساعدی نداشته باشند و در برخورد با بیمار، رفتاری از خود بروز دهند که بعداً متوجه اشتباه‌بودن آن شوند. با این حال، پزشکان و پرستاران عزیز، برای اینکه بتوانند ارتباط مؤثر و خوبی با بیماران داشته باشند باید به برخی موارد، توجه ویژه‌ای نمایند. از جمله این نکات، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • رفتار همراه با محبت
  • همدلی و همدردی با بیمار
  • عدم بحث‌وجدل با بیمار
  • تفکیک مسائل شخصی و کاری برای جلوگیری از رفتار نامناسب و دور از شأن
  • بخشیدن رفتار نامناسب بیماران و همراهان آن‌ها
  • حق‌دادن به بیمار به دلیل شرایط بد جسمی و روحی

بصیرت، تولیدکننده برتر روپوش‌های پزشکی و پرستاری

پرستاران و پزشکان، برای اینکه بتوانند رفتار خوبی بروز دهند، باید خود نیز از شرایط جسمی و روحی خوبی برخوردار باشند. یکی از مهم‌ترین موارد که تأثیر بسیاری روی راحتی پرستاران و پزشکان دارد؛ روپوش و البسه‌ای است که استفاده می‌کنند. استفاده از البسه خاص و شیک، همواره بر روی اعتمادبه‌نفس پرسنل مراکز درمانی تأثیر بالایی دارد. درنتیجه این عزیزان، در برخورد با بیماران نیز، رفتاری از خود بروز می‌دهند که بیماران و مراجعین، جذب آن شده و اجازه برخورد تند با پرستار یا پزشک خود را نمی‌دهند. یکی از برترین تولیدی‌های البسه پزشکی در ایران، تولیدی بصیرت است. تولیدی بصیرت با درنظرگرفتن تأثیر روانشناسی رنگ‌ها در روپوش پرستار و پزشک، همواره در تلاش بوده تا با تولید و عرضه البسه پزشکی باکیفیت در تنوع رنگی بالا؛ مقدمات فعالیت راحت پزشکان و پرستاران را فراهم آورد تا بتواند نقش کوچکی در بهبود حال عزیزان بیمار، ایفا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *